Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48
اخبار | برنامه تجاری‌سازی فناوری نانو

آخرین اخبار

استفاده از نانوژنراتورها برای کنترل به موقع آتش‌سوزی جنگل‌ها

استفاده از نانوژنراتورها برای کنترل به موقع آتش‌سوزی جنگل‌ها

محققین دانشگاه میشیگان، موفق به ساخت نانو ژنراتورهای جدیدی شده‌اند که امکان نظارت بر وضعیت محیطی جنگل‌ها و شناسایی به موقع آتش‌سوزی‌های احتمالی را فراهم می‌کند. این فناوری منحصربه‌فرد، یک سیستم کنترل از راه دور است که از حرکت برگ و شاخه درختان در باد، انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را تأمین نموده و در نقش یک سیستم اعلام حریق مستقل عمل می‌کند.
تقویت ایمنی بدن در برابر عود مجدد سرطان

تقویت ایمنی بدن در برابر عود مجدد سرطان

مهندسین نانوی دانشگاه کالیفرنیا، در ادامه تلاش‌های خود برای درمان سرطان تخمدان، موفق به دریافت یک گرنت 2.9 میلیون دلاری از مؤسسه ملی بهداشت آمریکا شده‌اند. این محققین، به دنبال توسعه روش درمانی جدیدی مبتنی بر نانوذرات هستند که مقاومت بدن را در برابر عود مجدد سرطان بالا می‌برد. بدین منظور، از ذرات شبه‌ویروس یا «VLP» استفاده شده که با استفاده از ایمپلنت‌های تولید شده به کمک فرایندهای چاپ سه‌بعدی زیستی، به جای آزادسازی آهسته و مستمر ذرات، امکان رهاسازی در فواصل مشخص را فراهم می‌کنند.
نانو فناوری و حل چالش ایمپلنت‌های دندانی

نانو فناوری و حل چالش ایمپلنت‌های دندانی

محققین دانشگاه کوئینزلند، موفق به توسعه فناوری جدیدی شده‌اند که استفاده از ایمپلنت‌های دندانی را ساده‌تر از گذشته نموده و برخی چالش‌های کنونی در خصوص انطباق ایمپلنت‌ها با لثه را مرتفع می‌نماید. اگر اتصال بین ایمپلنت و لثه به‌خوبی انجام نشود، باکتری‌ها وارد شده و موجبات عفونت را فراهم می‌کنند. در همین راستا، محققین استفاده از یک سطح با حفرات نانویی را مد نظر قرار داده و اتصال راحت‌تر ایمپلنت و بافت‌های نرم را ممکن نموده‌اند.
کنترل دمای بدن به کمک لباس‌های گرافنی

کنترل دمای بدن به کمک لباس‌های گرافنی

پیشرفت‌های جدید در ارتباط با گرافن و کاربردهای متنوع آن، محققین را امیدوار به تولید نوعی البسه سازگار و هوشمند نموده که در شرایط آب و هوایی گرم، می‌تواند دمای بدن کاربر را پایین آورده و در سرما، حفظ انرژی بدن را ممکن سازد. در این فناوری، با استفاده از خواص نوری، حرارتی و انعطاف‌پذیری گرافن، نمونه اولیه‌ای از لباس‌های هوشمند تولید شده که قابلیت کنترل‌ پویای تابش‌های حرارتی و در نتیجه دمای بدن را دارا می‌باشد.
افزایش بهره‌وری گیاهان در زمین‌های خشک و شور

افزایش بهره‌وری گیاهان در زمین‌های خشک و شور

تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از فناوری نانو، قادر به کاهش اثرات منفی ناشی از استرس‌های محیطی بر روی گیاهان بوده و می‌تواند باردهی آن‌ها را افزایش می‌دهد. استرس آبیوتیک، به دلایل گوناگونی رخ می‌دهد که از آن جمله، می‌توان به شوری بیش از حد، خشک‌سالی، درجه حرارت شدید، کمبود مواد معدنی، وجود فلزات سنگین و اشعه ماوراءبنفش اشاره نمود. تحقیقات نشان داده که به کارگیری کودهای حاوی نانوذرات سیلیس، می‌تواند این چالش را تا حدودی مرتفع نموده و بهره‌وری گیاهانی همچون گوجه‌فرنگی و کدو را در زمین‌های خشک و شور تسهیل نماید.
اسپری نانویی تمیزکننده سطوح با ماندگاری یک روزه

اسپری نانویی تمیزکننده سطوح با ماندگاری یک روزه

یک مؤسسه پژوهشی وابسته به دانشگاه هندی «Pune»، اسپری ضدعفونی کننده جدیدی ابداع نموده که مقابله با شیوع کرونا ویروس را تسهیل می‌کند. این اسپری نانویی، امکان ضدعفونی سطوح مختلف، به‌ویژه ملحفه‌های بیمارستانی و سایر سطوح آلوده مانند تجهیزات و وسایل پزشکی، دکمه آسانسورها، دستگیره درها و ... را فراهم نموده و این سطوح را تا ۲۴ ساعت ایمن می‌سازد.
الهام از رنگ بال پروانه‌ها برای توسعه نسل جدیدی از نمایشگرها

الهام از رنگ بال پروانه‌ها برای توسعه نسل جدیدی از نمایشگرها

محققین دانشگاه فلوریدا، با الهام از رنگ بال پروانه‌ها، در تلاش برای ساخت و توسعه نمایشگرهای کم‌مصرف و باکیفیتی هستند که می‌تواند صنعت صفحات نمایش فعلی را به کلی متحول نماید. به کمک این فناوری، امکان توسعه نسل جدیدی از نمایشگرهای دیجیتالی فراهم شده که به جای استفاده از چراغ‌های پرانرژی مورد استفاده در فناوری‌های فعلی، با کمک نانوساختارهای بازتابنده نور و با بهره گرفتن از نور محیط روشن شده و یک شرایط طبیعی‌تر و قابل‌پسندتر را ایجاد می‌کنند.
بازار ۱۵ میلیارد دلاری در انتظار منسوجات نانویی

بازار ۱۵ میلیارد دلاری در انتظار منسوجات نانویی

یکی از حوزه‌های کاربردی فناوری نانو که امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته، تولید منسوجات و پارچه‌های نانویی با مجموعه‌ای از ویژگی‌هایی متنوع و منحصربه‌فرد است. بنا بر آخرین بررسی‌ها، بازار جهانی منسوجات نانویی، از ۵.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ میلادی، به ۱۴.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴، افزایش خواهد یافت. این میزان رشد، حاکی از رشد سالیانه ۲۳.۶ درصدی این بازار بوده که فرصت شایان ذکری را در اختیار فعالین این حوزه قرار می‌دهد.
توسعه یک آزمایشگاه شخصی خانگی توسط یک استارت‌آپ نانویی

توسعه یک آزمایشگاه شخصی خانگی توسط یک استارت‌آپ نانویی

استارت‌آپ «نانو دیاگنوسیکس» که در زمینه توسعه و تجاری‌سازی محصولات زیستی حوزه سلامت فعالیت دارد، خبر از تکمیل و عرضه نسخه جدیدی از محصول انحصاری خود داده است. این محصول، نوعی حسگر زیستی بسیار پیشرفته، مقرون‌به‌صرفه، جمع‌وجور و قابل‌حمل است که برای رصد و کنترل بیماری‌ها قابل استفاده بوده و امکان انجام آزمایشات پزشکی باکیفیت را، در هر مکان فراهم می‌سازد. از جمله کاربردهای این حسگر، می‌توان به رصد میزان گلوکز خون افراد و یا تشخیص نشانگرهای بیولوژیکی بیماری‌های قلبی و عروقی اشاره نمود.
کاهش مصرف انرژی یخچال‌ها با استفاده از نانولوله‌های کربنی

کاهش مصرف انرژی یخچال‌ها با استفاده از نانولوله‌های کربنی

محققین دانشگاه ژوهانسبورگ، از فناوری نانو برای کاهش مصرف انرژی یخچال‌فریزرها استفاده کرده‌اند. این ایده نوآورانه که با استفاده از نانولوله‌های کربنی توسعه یافته است، علاوه بر کاهش ۲۹ درصدی مصرف برق، ظرفیت خنک‌کنندگی دستگاه را نیز به شکل قابل توجهی بهبود می‌دهد.