Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48
اخبار | برنامه تجاری‌سازی فناوری نانو

آخرین اخبار

تمدید چهارمین فراخوان دوره هشتم نانومچ تا پایان خردادماه

تمدید چهارمین فراخوان دوره هشتم نانومچ تا پایان خردادماه

چهارمین فراخوان دوره هشتم برنامه نانومچ تا پایان خردادماه تمدید شد. بنا بر درخواست‌های متعدد متقاضیان جهت تمدید مهلت فراخوان و امکان ثبت طرح در برنامه، این فراخوان که از یکم تا بیستم خردادماه برنامه‌ریزی شده بود، تا پایان ماه جاری ادامه خواهد یافت.
قابلیت استفاده از ضایعات چوبی به کمک چسب‌های نانویی

قابلیت استفاده از ضایعات چوبی به کمک چسب‌های نانویی

یک استارت‌آپ استرالیایی، با همکاری دانشگاه فلیندرز، موفق به توسعه فناوری جدیدی برای رفع معضل ضایعات چوب شده است. این فناوری که با بکارگیری نوعی نانو چسب جدید توسعه یافته و نخستین محصول تجاری «3RT» محسوب می‌شود، طی موافقت‌نامه‌ای با شرکت مشهور بوش، به صورت جهانی عرضه خواهد شد. در این فناوری، یک چسب نانویی با ضایعات چوبی مخلوط شده و خواص چوب را بازآفرینی می‌کند.
حسگرهای ویژه برای تشخیص گاز دی‌اکسید نیتروژن

حسگرهای ویژه برای تشخیص گاز دی‌اکسید نیتروژن

تیمی از محققین اسپانیایی، موفق به ساخت یک حسگر نانویی جدید شده‌اند که با ضریب حساسیت بالا، قابلیت تشخیص گاز دی‌اکسید نیتروژن را دارا می‌باشد. این حسگرها که از پروسکایت و گرافن تشکیل شده‌اند، با توجه به ابعادشان قابل حمل بوده و در فناوری‌های پوشیدنی نیز، قابل استفاده می‌باشند. قابلیت کار کردن در دمای اتاق و انرژی اندک مورد نیاز برای عملکرد بهینه آن‌ها، در کنار ضریب حساسیت ۳۰۰ درصدی نسبت به نمونه‌های فعلی، از نکات قابل توجه این حسگرها بوده که قریب‌الوقوع بودن تجاری‌سازی آن‌ها را نوید می‌دهد.
بازار ۱۴ میلیارد دلاری در انتظار نانولوله‌های کربنی

بازار ۱۴ میلیارد دلاری در انتظار نانولوله‌های کربنی

بنا بر پیش‌بینی‌های صورت گرفته، بازار نانولوله‌های کربنی (CNT) در طی سال‌های آتی، با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود. بر این اساس، برآوردها حاکی از رشد سالیانه ۱۵.۳ درصدی بوده که ارزش این بازار را تا آستانه ۱۴ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۶ میلادی می‌رساند. در این مسیر رو به رشد، استفاده در کامپوزیت‌های کلاس هوافضا، از مهم‌ترین دلایل گسترش بازار نانولوله‌های کربنی خواهد بود.
اعطای جایزه «Nikkei Asia» به محقق هندی سازنده فیلترهای نانویی

اعطای جایزه «Nikkei Asia» به محقق هندی سازنده فیلترهای نانویی

مؤسسه فناوری مادراس در هند، خبر از انتخاب یکی از محققین خود به‌عنوان برگزیده جایزه مشهور «Nikkei Asia Prize» داده است. این جایزه، به افرادی اعطا می‌شود که نقشی کلیدی در توسعه پایدار منطقه‌ای و ایجاد آینده‌ای بهتر در آسیا ایفا نمایند. در همین راستا، برگزیده بخش علم و فناوری این جایزه در سال ۲۰۲۰، دکتر «پرادیپ» بوده که با بهره گرفتن از فناوری نانو، نوآوری‌هایی در زمینه تصفیه آب و فیلترهای نانویی ارزان‌قیمت ارائه نموده است.
خداحافظی کروناویروس با صفحه نمایش تلفن‌های همراه

خداحافظی کروناویروس با صفحه نمایش تلفن‌های همراه

شرکت استرالیایی «Nanoveu»، محصول جدیدی معرفی نموده که با استفاده از آن، می‌توان صفحات نمایش لمسی در تبلت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند را، از شر کرونا رهایی داد. روکش نانویی این شرکت، از یک سطح پلیمری ویژه برخوردار بوده که نانو ذرات اکسید مس را درون خود جای داده است. واکنش نانو ذرات اکسید مس با اکسیژن، موجب تولید مولکول‌های ازن شده و اتم اکسیژن اضافی در این مولکول‌ها، همچون یک محافظ قدرتمند، باکتری‌ها و ویروس‌های موجود بر روی صفحات نمایش را از بین می‌برد.
بهبود بهره‌وری محصولات کشاورزی در شرایط اضطراری

بهبود بهره‌وری محصولات کشاورزی در شرایط اضطراری

کروناویروس و شرایط اضطراری ناشی از آن که دسترسی به بذر، کود و همچنین نیروی انسانی را دشوار نموده، محققین هندی را به فکر انداخته تا برای شرایط اضطراری این چنینی، راهکارهایی بیابند. محققین با الهام گرفتن از سازوکار رشد گیاهان در آب‌های عمیق، اقدام به تولید نانو ذرات پیریت به عنوان منبع غنی از آهن نموده‌اند که تقویت متابولیسم بذر و ریشه گیاهان را به دنبال دارد. آزمایشات انجام شده، حاکی از نتایج مثبت این نانوذرات، بر روی متابولیسم بذر و ریشه گندم، نخود، کلم و گوجه‌فرنگی بوده است.
استفاده از لیزر برای کنترل پراکندگی نانوذرات در نانوکامپوزیت‌ها

استفاده از لیزر برای کنترل پراکندگی نانوذرات در نانوکامپوزیت‌ها

محققین دانشگاه «ITMO»، چالش تولید نانوکامپوزیت‌های تشکیل شده از فیلم‌های اکسیدی و نانوذرات را مرتفع نموده‌اند. آن‌ها با موفقیت، نانوذرات طلا را بر روی فیلم‌های دی‌اکسیدتیتانیوم نشانده و با استفاده از لیزر، اندازه‌ نانوذرات، میزان پراکندگی و خواص حاصل از نانوکامپوزیت را کنترل و تنظیم نموده‌اند. با توجه به کاربرد ویژه این نانوکامپوزیت‌ها به عنوان فوتوکاتالیست در صنایع مختلفی همچون تصفیه هوا، پیل‌های سوختی و ...، به نظر می‌رسد که با استفاده از روش تولید جدید، دریچه نوینی برای عرضه و تجاری‌سازی آن‌ها باز شده است.
پیشگیری و درمان زخم بستر و زخم‌های دیابتی به کمک حسگرهای نانویی

پیشگیری و درمان زخم بستر و زخم‌های دیابتی به کمک حسگرهای نانویی

محققین دانشگاه چمنیتز، موفق به توسعه حسگرهای نانوکامپوزیتی خاصی شده‌اند که درمان زخم‌های بیماران دیابتی و انواع زخم بستر را تسهیل می‌نماید. این حسگرها که مبتنی بر نانولوله‌های کربنی ساخته می‌شوند، فشار را با دقت بالا اندازه‌گیری نموده و می‌توانند در زمان مناسب، نیاز به تغییر وضعیت بیمار را اعلام نمایند. با توجه به اهمیت مسئله زخم بستر و همینطور زخم‌های دیابتی و تعداد قابل توجه بیمارانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند، این فناوری منحصربه‌فرد، یک فرصت بازار بی‌نظیر در حوزه مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی به حساب آمده که همین مسئله، تجاری‌سازی این فناوری را الزامی می‌نماید.
گذرنامه ایمنی بهداشتی کرونا

گذرنامه ایمنی بهداشتی کرونا

شرکت آمریکایی «کوانتوم متریالز» که در حوزه نقاط کوانتومی فعالیت دارد، خبر از توسعه فناوری جدیدی داده که برای ایجاد شفافیت در نتایج آزمایشات و ایمنی نیروی کار در برابر بیماری‌های عفونی و همه‌گیر، بسیار مؤثر خواهد بود. این فناوری، نوعی راهکار احراز هویت برای نظارت و پیشگیری از شیوع بیماری‌ها، به‌ویژه کووید-۱۹ بوده که بر اساس آن، امکان رصد و تأیید افراد آزمایش شده و کیت‌های آزمایشی مرتبط با آن‌ها، فراهم می‌گردد. به عبارت ساده‌تر، این فناوری تضمین می‌کند که داده‌های آزمایش ایمن بوده و دستکاری نشده است.