Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48
اخبار | برنامه تجاری‌سازی فناوری نانو

آخرین اخبار

تراشه زیستی نانویی، راهی ساده و ارزان برای شناسایی زودهنگام بیماری‌ها

تراشه زیستی نانویی، راهی ساده و ارزان برای شناسایی زودهنگام بیماری‌ها

محققین موفق به ساخت نوعی تراشه زیستی تقویت شده با نانو فناوری شده‌اند که می‌تواند انقلابی بزرگ در شناسایی زودهنگام بیماری‌ها پدید آورد. این فناوری، به سادگی و با هزینه‌ای بسیار اندک، امکان انجام آزمایشات مکرر را فراهم می‌نماید. با توجه به پتانسیل‌های تجاری‌سازی قابل توجه این فناوری جدید، تیم تحقیق اقدام به راه‌اندازی شرکت استارت‌آپی «Abonics» نموده و تاکنون به منظور حفاظت از دستاوردهای ارزشمند خود، ۹ پتنت در دفتر ثبت اختراع و علائم تجاری آمریکا، به ثبت رسانیده‌اند.
برگزاری فراخوان سوم نانومچ در دستور کار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

برگزاری فراخوان سوم نانومچ در دستور کار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

با هدف شناسایی و حمایت از تجاری‌سازی طرح‌های نوآورانه، ستاد ویژه توسعه فناوری‌نانو، هفتمین دوره برنامه تجاری‌سازی فناوری‌نانو موسوم به نانومچ را در دستورکار خود قرار داده است. فناوران می‌توانند تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری، طرح‌های فناورانه خود را در سامانه ثبت طرح نانومچ، بارگذاری نمایند.
استفاده از فناوری نانو برای بهبود توانمندی‌های انسانی

استفاده از فناوری نانو برای بهبود توانمندی‌های انسانی

محققین مرکز تحقیقاتی ارتش آمریکا، از یک پروژه این مرکز در خصوص نحوه به‌کارگیری فناوری نانو برای تقویت توانمندی‌های ذاتی انسان، رونمایی نمودند. این سیستم، یک فناوری آنلاین برای تغییرات تحریک‌کننده در فرد است که می‌تواند عملکردهای حسی حرکتی، مانند پرواز در هلیکوپتر را به شدت بهبود دهد. این تحریکات عصبی که با استفاده از فناوری نانو اعمال می‌گردد، بر سربازان اثرات قابل‌توجهی، به‌ویژه در حین تصمیم‌گیری و اقدامات لحظه‌ای در محیط‌های پرتنش خواهد داشت.
دعوت فرا بورس ایران از استارت‌آپ‌های مالی برای شرکت در رویداد «فین استارز پلاس»

دعوت فرا بورس ایران از استارت‌آپ‌های مالی برای شرکت در رویداد «فین استارز پلاس»

از دوم تا پنجم اردیبهشت ماه سال جاری، رویدادی تحت عنوان «فین استارز پلاس» و با هدف شناسایی و معرفی آخرین نوآوری‌ها در حوزه فناوری‌های مالی کشور، برگزار خواهد شد. این رویداد استارت‌آپی، میزبان فعالان حوزه نوآوری و کارآفرینی، استارت‌آپ‌های فین‌تکی، شتاب‌دهنده‌ها، ارکان بازار مالی و سایر علاقه‌مندان فعال در این حوزه، خواهد بود.
استفاده از فناوری نانو در تحقیقات جرم‌شناسی

استفاده از فناوری نانو در تحقیقات جرم‌شناسی

به‌عنوان یکی از کاربردهای جدید نانو فناوری، دانشمندان موفق به توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌های نوین و منحصربه‌فردی در ارتباط با جرم‌شناسی شده‌اند. از مهم‌ترین این فناوری‌ها، می‌توان به آنالیز اثر انگشت اشاره نمود که با جایگزینی نانو ذرات بسیار کوچک، دقت شناسایی اثر انگشت در صحنه جرم را بالا می‌برد. تجزیه‌وتحلیل دقیق نوشته‌های پیدا شده در کنار مقتولین و همچنین بررسی «DNA»، از دیگر کاربردهای فناوری نانو در حوزه جرم‌شناسی، به شمار می‌روند.
روند رو به گسترش استفاده از فناوری نانو در بازار تصفیه آب

روند رو به گسترش استفاده از فناوری نانو در بازار تصفیه آب

گزارش جدید «SBWire» که تحت عنوان «نانو فناوری در بازار تصفیه آب؛ بازیگران کلیدی و روندهای آینده تا سال 2026» انتشار یافته است، نگاهی تخصصی به موضوع نانومواد مورد استفاده در تصفیه آب و همچنین کاربردهای آن‌ها داشته است. بر این اساس، نانو مواد مورد استفاده در فرآیند تصفیه آب، سه دسته کلیدی «جاذب‌ها، نانو فلزات و غشاهای نانویی»، قابل تفکیک می‌باشند. همچنین در این گزارش، از منظر کاربرد نیز فناوری نانو در تصفیه آب را به دو بخش «تصفیه آب آشامیدنی و تصفیه آب صنعتی»، تقسیم نموده است.
فناوری نانو، در لیست اولویت‌های تحقیقاتی صنایع نظامی

فناوری نانو، در لیست اولویت‌های تحقیقاتی صنایع نظامی

بررسی‌ها حاکی از آن است که رباتیک، هوش مصنوعی و فناوری نانو، به عنوان سه شاخه حیاتی از فناوری، در خط مقدم برنامه‌های توسعه توان نظامی و ساخت اسلحه‌های پیشرفته، جولان می‌دهد. در این میان، کاربردهای نظامی نانو فناوری بر خلاف دو حوزه دیگر که به خوبی در تبلیغات رسانه‌ها نمود دارند، آن‌چنان در معرض دید قرار نگرفته است. به عنوان مثال، ارتش‌های پیشرفته جهان، از این فناوری به منظور توسعه میکرو ربات‌ها، سلاح‌های زیستی و انواع لباس‌های نظامی، استفاده می‌نمایند.
استفاده از نانو فناوری برای رهگیری محصولات و کالاها در زمان واقعی

استفاده از نانو فناوری برای رهگیری محصولات و کالاها در زمان واقعی

یک استارت‌آپ فعال در حوزه نانو فناوری به نام «لوکیتور ایکس»، از روشی منحصربه‌فرد برای ردیابی اشیاء فیزیکی در زمان واقعی، استفاده نموده است. اولین محصول این شرکت، یک بارکد دو بعدی است که برای برچسب‌گذاری و ردیابی محصولات مصرفی، مانند انواع محصولات غذایی و نوشیدنی‌ها کاربرد دارد. دومین محصول، یک تراشه بلوتوثی است که تولیدکنندگان را قادر می‌سازد تا بدون نیاز به اسکن بارکد، موقعیت مکانی محصول خود را رصد نمایند. محصول سوم که در دست توسعه قرار دارد، به شرکت‌ها برای رهگیری و مشاهده وضعیت محصول در هر نقطه جغرافیایی و در هر زمان دلخواه، کمک می‌نماید.
اهمیت فناوری نانو در توسعه دستگاه‌های الکترونیک پوشیدنی

اهمیت فناوری نانو در توسعه دستگاه‌های الکترونیک پوشیدنی

فناوری نانو، یکی از ابزارهای کارآمد در زمینه توسعه دستگاه‌های الکترونیک پوشیدنی به حساب می‌آید که در سال‌های اخیر، به شدت مورد استقبال شرکت‌های فناور قرار گرفته است. عمده‌ترین چالش این دستگاه‌ها، انعطاف‌پذیری، راحتی کاربر با آن، توانایی کاهش ابعاد آن‌ها و همچنین، شیک و منطبق با مد نمودن این دستگاه‌ها است. بدیهی است، نانو فناوری با توجه به پتانسیل‌های بالای موجود، قابلیت پاسخ‌گویی و کمک نمودن به تمامی این اهداف را دارا می‌باشد.
افزایش قابل‌توجه همکاری‌های فناورانه در حوزه نانو

افزایش قابل‌توجه همکاری‌های فناورانه در حوزه نانو

گزارش‌ها حاکی از آن است که پتنت‌های به ثبت رسیده توسط شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های تحقیقاتی عمومی در حوزه نانو فناوری، در حال رشد بوده و انتقال فناوری بین دانشگاه‌ها و بخش‌های صنعتی، موجب برداشته شدن گام‌هایی برای تجاری‌سازی یافته‌های دانشگاهی شده است. در این میان، اگرچه تعداد پتنت‌های نانویی مشترک بین بخش خصوصی و سازمان‌های تحقیقاتی عمومی بسیار اندک است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که از سال ۲۰۰۰ میلادی به این‌سو، با روند رو به رشد همراه شده و در سال‌های اخیر، به ۸ درصد از کل پتنت‌های نانویی رسیده است.