از فکر تا عمل

نانوفناوری و صنایع مبلمان

نانوفناوری و صنایع مبلمان

نانوفناوری، علمی است که با تکنیک‌های نوآورانه و عمدتاً بهینه خود، تقریباً به تمام حوزه‌های علم و صنعت راه پیدا کرده است. در این نوشتار، سعی شده کاربردهای بالقوه نانومواد در بخش‌های مختلف صنعت مبلمان بررسی شود. علاوه بر این، پیشرفت‌های مهمی که نانوفناوری در بخش‌های مختلف این صنعت ایجاد نموده و نیز تولیدکننده‌های مهمی که در این حوزه نقش دارند، معرفی می‌شود.
گفتگویی با «ریچارد برنسون» کارآفرینی مشهور و مؤسس خطوط هوایی ویرجین

گفتگویی با «ریچارد برنسون» کارآفرینی مشهور و مؤسس خطوط هوایی ویرجین

«ریچارد چارلز نیکولاس برنسون»، کارآفرین، سرمایه‌گذار، نویسنده و خیر شناخته‌شده‌ای در جهان است. وی مؤسس هلدینگ ویرجین است که بیش از ۶۰ شرکت به طور مستقیم زیر نظر آن فعالیت می‌کند. برنسون، در نوجوانی از اختلال خواندن «dyslexia» رنج می‌برد و عملکرد ضعیفی در تحصیل داشت. مدیر مدرسه‌اش گفته بود که عاقبت وی، یا به زندان ختم می‌شود و یا یک مولتی میلیاردر خواهد شد. پیش‌بینی مدیر مدرسه برنسون، به‌زودی تحقق یافت و پس از یک سال، ارزش دارایی‌های وی، پانصد هزار پوند برآورد شد. در این نوشتار، به گفتگویی با این شخصیت تأثیرگذار بر جامعه کارآفرین و نقطه نظرات و توصیه‌هایش در رابطه با این مفهوم، می‌پردازیم.
راهکارهای مقابله با بحران ضایعات مواد غذایی و نقش نانوفناوری

راهکارهای مقابله با بحران ضایعات مواد غذایی و نقش نانوفناوری

با افزایش جمعیت جهان و افزایش فشارها بر محیط‌زیست، حجم وسیع ضایعات مواد غذایی، به یک چالش کلیدی بدل شده است که توجه بسیاری از محققین، دولتمردان و فعالان حوزه محیط‌زیست را به خود جلب نموده است. در این نوشتار، سعی خواهد شد تا بر فناوری‌های مختلف توسعه‌یافته برای رفع چالش زباله‌های غذایی و نقش فناوری نانو در این میان، مروری داشته باشیم. گفتنی است، اغلب این فناوری‌ها از سوی استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپای مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته توسعه یافته‌اند. تلاش‌های کارآفرینان استارت‌آپی، روزنه امیدی برای حل این مشکل ایجاد نموده است.
از ایده تا بازار؛ زیست داروهای Liquidia

از ایده تا بازار؛ زیست داروهای Liquidia

شرکت «لیکوئیدا»، یک شرکت فعال در زمینه توسعه و تجاری‌سازی زیست داروها است که با استفاده از فناوری اختصاصی خود به نام «پرینت»، سعی در تغییر شیوه درمانی بیماری‌های مختلف دارد. این فناوری، نوعی پلتفرم مهندسی محسوب می‌شود که امکان تولید دقيق و قالبی ذرات دارویی یکنواخت را با کنترل پارامترهایی همچون اندازه، شکل و ترکیب شیمیایی آن‌ها، فراهم می‌سازد. این استارت‌آپ که در سال ۲۰۰۴ میلادی راه‌اندازی شده است، تا کنون موفق به جذب بیش از ۹۹ میلیون دلار سرمایه شده است.
سرگذشت موفقیت ایلان ماسک: کارآفرین، سرمایه‌گذار، مخترع و ایده‌پرداز

سرگذشت موفقیت ایلان ماسک: کارآفرین، سرمایه‌گذار، مخترع و ایده‌پرداز

«ایلان ماسک»، کارآفرین، مخترع و سرمایه‌گذار بزرگی است که بیشتر به عنوان مدیرعامل شرکت تولیدکننده خودروهای الکتریکی تسلا موتورز، شناخته می‌شود. او یکی از بنیانگذاران «PayPal» و همچنین، برنامه هوافضایی «SpaceX» است. علاوه بر این، ایلان، در سرمایه‌گذاری‌های تجاری دیگری، مانند «SolarCity»، هایپرلوپ و موارد بسیار دیگری نیز مشارکت داشته است. در این نوشتار، داستان موفقیت این کارآفرین و سرمایه‌گذار فناور را بررسی می‌کنیم.
نگاهی به داستان تجاری‌سازی گرافن و آینده آن

نگاهی به داستان تجاری‌سازی گرافن و آینده آن

مدت زمان زیادی نیست که گرافن به یکی از موضوعات جالب توجه در دنیای فناوری بدل شده است. این ماده که سخت‌تر از الماس، رساناتر از مس و با شفافیتی چشمگیر است، توجه بسیاری از صنایع و حوزه‌های کسب‌وکار را به خود جلب نموده است. با توجه به اهمیت این ماده شگفت‌انگیز در دنیای نانو فناوری، در نوشتار حاضر به مرور تاریخچه تجاری‌سازی آن و روند تکاملی آتی خواهیم پرداخت.
گفتگویی با «ناتالی سیسن» معروف به کارآفرین چمدانی

گفتگویی با «ناتالی سیسن» معروف به کارآفرین چمدانی

«ناتالی سیسن»، به‌عنوان کارآفرین چمدانی شناخته شده است. وی از سال ۲۰۰۶ میلادی، با یک چمدان و حداقلی از امکانات، زادگاهش در نیوزیلند را برای آغاز کسب‌وکار جدیدش ترک نمود. ناتالی، سخنگو، نویسنده، وبلاگ نویس و یک کارآفرین تمام‌عیار است. وی در سال ۲۰۰۹ میلادی، سایتی برای شرح سفرها و اشتراک‌گذاری تجربیاتش با دیگر کارآفرینان، راه‌اندازی نمود که الهام‌بخش دیگران، برای پیگیری رؤیاهایشان در ساخت یک کسب‌وکار است. در این نوشتار، بخش‌هایی از گفتگوی «Easyspace»، با این کارآفرین ارائه شده است.
از ایده تا بازار؛ حافظه‌های نانویی Nantero

از ایده تا بازار؛ حافظه‌های نانویی Nantero

شرکت استارت‌آپی نانترو «نانترو»، یکی از رهبران پیشرو در زمینه نانولوله‌های کربنی محسوب می‌شود که عمدتاً در طراحی و تولید تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شرکت، موفق به توسعه نسل جدیدی از حافظه، به نام «NRAM» شده است که قابلیت جایگزینی هم‌زمان «DRAM» و فلش در یک تراشه واحد را داشته و با توجه به ظرفیت بالا و سرعت فوق‌العاده آن، موج بعدی نوآوری‌ها در صنایع الکترونیک را موجب خواهد شد.
گفتگو با یک متخصص روش‌های درمانی سلول‌های بنیادی در خصوص مسیر تجاری‌سازی فناوری

گفتگو با یک متخصص روش‌های درمانی سلول‌های بنیادی در خصوص مسیر تجاری‌سازی فناوری

«رابرت دینز»، به‌عنوان یک متخصص روش‌های درمانی سلول‌های بنیادی، از تجربه‌ای ۲۰ ساله در این حوزه، برخوردار است. با توجه به تجارب قبلی این محقق در تعامل با شرکت‌های نوپای فعال در حوزه بیوفناوری و شناخت مناسب در زمینه تجاری‌سازی فناوری‌های نوظهور، در این نوشتار، مصاحبه‌ای با وی ترتیب داده شده، تا نقطه نظراتش در خصوص روند تجاری‌سازی محصولات دارویی و چالش‌های پیش رو، اخذ گردد.
سه نکته کلیدی مالکیت فکری در استارت‌آپ‌ها

سه نکته کلیدی مالکیت فکری در استارت‌آپ‌ها

در این نوشتار، از زبان «ماری جوئتن»، مدیرعامل شرکت حقوقی «Traklight»، با چند راهکار مفید در زمینه مالکیت فکری برای استارت‌آپ‌ها، آشنا خواهیم شد. وی تجارب ۳۰ ساله خود، در زمینه مدیریت مالکیت فکری و کمک به کسب‌وکارهای مختلف برای حفاظت از دارایی‌های فکری را به اشتراک می‌گذارد.