Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48 اخبار | برنامه تجاریسازی فناوری نانو
به اطلاع مخاطبان گرامی میرساند، دومین فراخوان برنامه طرحهای نوآورانه فناوری نانو (NanoMatch)، از تاریخ ۱۰ آذرماه سال جاری شروع شده و تا ۱۰ دیماه ادامه خواهد داشت.
دانشگاه کلرادو و شرکت «FIT» که فعال در زمینه فناوریهای تصویربرداری پزشکی و صنعتی است، وارد نوعی توافقنامه صدور مجوز پتنت شدهاند. بنا بر این توافق، «FIT» این امکان را خواهد داشت که در سیستم تصویربرداری نانویی خود، از نرمافزار انحصاری دانشگاه کلرادو که مبتنی بر هوش مصنوعی است، استفاده نماید.
محققین استرالیایی، با استفاده از فناوری نانو، راهی جدید برای تسکین دردهای بدن یافتهاند. پژوهشگران دانشگاه «موناش»، موفق به تولید نانو ذرات جدیدی شدهاند که قابلیت استفاده بهعنوان حاملهای دارویی را داشته و میتواند با دور زدن سطح سلولهای عصبی و هدف قرار دادن مستقیم منبع درد در بدن، تسکین مؤثر و ایمن دردها را ممکن سازد.
نور نامرئی مادون قرمز، تقریباً نیمی از تشعشعات خورشیدی در سطح زمین را تشکیل میدهد، اما سیستمهای فعلی با محدودیت فراوانی در تبدیل این منبع لایزال به انرژی قابل استفاده توسط بشر مواجهند. با این وجود، پیشرفتهای محققین دانشگاه «KTH» سوئد، میتواند این روند را به کلی تغییر داده و با استفاده از فناوری نانو و پتانسیلهای قابل توجه آن، امکان استفاده و بازیابی کاراتر نور مادون قرمز را فراهم نمود.
محققین دانشگاه سیدنی با بهرهگیری از فناوری نانو، ایدهای جالب برای رفع آلودگی هوا ارائه نمودهاند. آنها با الهام از فرآیند فتوسنتز گیاهان، روشی برای تبدیل دیاکسید کربن به سوخت و مواد شیمیایی مفید توسعه داده و امیدوارند که بتوانند این تکنیک را در مقیاسهای صنعتی نیز به مرحله اجرا درآورند.
دانشمندان موفق به یافتن راهکاری جدید شدهاند که در راستای افزایش بهرهوری پرورش محصولات کشاورزی، به کشاورزان کمک مینماید. نانو پوشش توسعهیافته توسط محققین دانشگاههای «اتاگو» و «لینکولن» که به صورت ویژه مورد توجه شرکتهای تولید کننده کود قرار گرفته است، به کشاورزان کمک میکند تا کنترل دقیقتری بر میزان رهاسازی کود در خاک کشاورزی و در نتیجه زمان جوانه زدن بذرها داشته باشند.
نتایج آزمایشهای پزشکی نشان میدهد که فناوری نانو قادر به توسعه درمانهای مؤثرتری برای مبارزه با بیماری اختلال خودایمنی سلیاک است. بنا بر تحقیقات صورت گرفته، نانوذرات بکار گرفته شده توسط شرکت «COUR»، امکان آموزش سیستم ایمنی بدن را فراهم آورده که در کنترل و درمان این بیماری اثرگذار خواهد بود.
محققین دانشگاه کلمبیا، نوعی پوشش پلیمری متخلخل ابداع نمودهاند که از آن میتوان برای گرمایش و سرمایش و همچنین روشنایی ساختمانها کمک گرفت. پوششهای مذکور که از فناوری نانو بهرهمند هستند، به صورت کاملاً پویا، نور و گرما را کنترل نموده و روشی ارزان و مقیاسپذیر، برای کنترل نور و گرما در ساختمانها محسوب میشوند.
محققین دانشگاه «Saarland»، موفق به یافتن راهی جدید برای مبارزه با عفونتهای بیمارستانی شدهاند. در این تکنیک جدید با استفاده از کنترل توپوگرافی نانویی سطوح مختلف، میتوان قدرت چسبندگی باکتریهایی که در محیطهای بیمارستانی اعم از دیوارها و دستگیرهها به صورت گسترده حضور دارند را به شدت کاهش داد.
متخصصین دانشگاه «UNSW» سیدنی، یک ایده اعجابآور برای ساخت کاتالیزوری خانگی ارائه نمودهاند که برای مبارزه با آلایندههای محیطی قابل استفاده است. در این فناوری، نانوآلیاژی ترکیبی از فلزات نظیر گالیوم، ایندیوم، بیسموت و قلع معرفی شده که آن را میتوان در دمایی کمتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد و با استفاده از اجاقهای معمولی آشپزخانه ذوب نموده و برای جذب دیاکسید کربن محیط و سایر آلایندههای موجود و همچنین تصفیه آب استفاده نمود.