پاسخهای برگزیده مسابقه شماره یک قطبنما-خانم سما صفرلو
همانطور که در اطلاعرسانی اولیه نانومچ در خصوص طرحهای برگزیده مسابقه شماره یک قطبنما اعلام گردید در میان پاسخهای متنوع ارائه شده توسط شرکتکنندگان، پاسخ ارائه شده توسط «خانم سما صفرلو» به دلیل در نظر گرفتن راه حل عملی، به عنوان یکی از پاسخهای برگزیده توسط داوران انتخاب شد. دو پاسخ دیگر نیز که توسط خانمها «سلیمه رئیسی» و «مریم نوری» ارائه گردیده بود، به دلیل توجه به جوانب مختلف فرایند انتخاب ایده و توسعه آن، به عنوان طرحهای پیشنهادی برگزیده انتخاب گردید. در این قسمت پاسخ خانم صفرلو تقدیم حضور میگردد:
1-تعریف طرحهای صنعتی تقاضامحور
با شرکتهای نوپا یا قدیمی (با تفکر توسعهای) صحبت شود و در صورتی که تمایل به ایجاد مراکز R&D دارند، قراردادهای کمهزینه (بیشتر با هدف ایجاد انگیزه در دانشجویان) ایجاد گردد. البته لزوم اعتماد صنعت در این حال این است که استاد مربوطه، رزومه کافی داشته باشد. در اینگونه طرحهای تقاضامحور با هزینه پایین (مثال: به مبلغ 5 میلیون تومان)، هدف تنها ایجاد رزومه برای دانشجویان در قالب پایاننامه و قرار گرفتن در محیط صنعتی و آشنایی با معضلات صنعت میباشد؛ که در ادامه با اجرای این طرحها، میتوان اعتماد صنعت را در طرحهای بزرگتر جلب نمود.
مثال: در دانشگاه سمنان چنین طرحهایی با صنایع مختلف توسط اینجانب (عضو هیئتعلمی) از جمله صنعت تایرسازی و پیستونسازی و سوپاپسازی به مبالغ خیلی کم ایجاد شده و دانشجویان در حال اجرای اینگونه طرحها میباشند. جلب رضایت صنعت، هماکنون باعث شده تا یک قرارداد 48 هزار یورویی و دو قرارداد 60 هزار یورویی دیگر با صنایع مختلف ایجاد شود و حتی برخی از دانشجویان هماکنون با طی کردن پایاننامه خود، در آن شرکت استخدام شدهاند و همان طرحهای تقاضامحور را پیگیری میکنند؛ اما دیگر نه به عنوان دانشجو بلکه به عنوان کارشناس زبده و باتجربهی همان شرکت.
2-برگزاری استارتآپهای خاص
با ایجاد استارتآپها در موضوعات خاص، میتوان ایدههایی را جذب نمود و با گرنتهای استاد دانشگاه، تا حدی تجاریسازی اولیه را انجام داد. فقط باید به این موضوع دقت کرد که نباید از همان ابتدای امر و شروع کار، به فکر درآمد بود و از همان روز اول، پولی کسب کرد. باید صبر داشته باشیم.
هنوز نظری وارد نشده است!
نظر خود را ارسال نمایید
پست الکترونیکی شما انتشار پیدا نمی کند.