سوالات متداول
۱- مخاطبان برنامه چه کسانی هستند؟
همه افراد خلاق و نوآور مانند جامعه دانشگاهیان (اساتید و دانشجویان)، شرکتهای فناور، افراد مستقل، فعالان حوزه کسب و کارهای نو، شرکتهای صنعتی، سرمایهگذاران، صندوقها و vc ها
۲- طرحها در چه زمینههایی در برنامه پذیرفته میشود؟
به جز در بخش تجهیزات، در همه زمینهها در این برنامه طرح پذیرفته می شود. طرحهای حوزه تجهیزات نیز در واحد تجهیزات ستاد نانو برررسی میشود. در حوزه نانومواد نیز تنها در صورتی که مادهای برای کاربرد مشخصی سنتز و مورد استفاده قرار گرفته باشد امکان ورود به برنامه را دارد.
۳- نحوه ثبت نام در برنامه چگونه است؟
مراجعه به قسمت ثبت طرح در وبسایت برنامه، دریافت نام کاربری و کلمه عبور (برای افرادی که پیشتر نام کاربری و کلمه عبور از ستاد نانو دریافت نکردهاند)، ورود به کارتابل اعضاء، قسمت ثبت طرح، تکمیل اطلاعات، ارسال نهایی طرح
۴- شرط اولیه ورود به برنامه چیست؟
ساخت نمونه اولیه
۵- آیا برای ورود به برنامه نیاز به محصول آماده است؟
در موارد خاص میتواند نمونه ساخته شده حتی یک نمونه بهینه نیز نباشد، اما تنها در صورتی طرحی با چنین شرایطی در برنامه پذیرفته میشود که منطبق با نیاز کشور باشد و از سطح نوآوری بالایی برخوردار باشد.
۶- ملاکهای ارزیابی طرحها در برنامه چیست؟
همه طرحها از چهار بعد فنی، نانویی، نوآوری و تجاری بررسی میشوند.
۷- نتایج ارزیابی چگونه اعلام میشود؟
نتایج ارزیابیها از طریق سامانه پرتال به اطلاع ثبت نام کنندگان میرسد.
۸- چه مدت طول میکشد تا نتایج ارزیابی اعلام شود؟
مدت زمان بررسی هر طرح با طرح دیگر متفاوت است و حداکثر دو ماه طول میکشد.
۹- مراحل پذیرش طرح در برنامه چگونه است؟
هر طرح پس از ثبت نهایی و ارسال برای دبیرخانه، توسط دبیرخانه بررسی ساختاری میشود. در صورت تکمیل بودن اطلاعات برای داور مربوطه ارسال میشود. داور بر اساس مستندات و بررسیهایی که انجام میدهد (با استفاده از منابع مختلف مانند وبسایتها، مقالات، پتنتها و در صورت نیاز تماس تلفنی با متقاضی) نتایج را به واحد طرحهای نوآورانه اعلام میکند و سپس از طریق پرتال به متقاضی اطلاع داده میشود.
۱۰- جلسه ارائه حضوری چیست؟
چنانچه طرحی پس از ارزیابیهای اولیه نظر مثبت واحد طرحهای نوآورانه را جلب کند، به جلسه مصاحبه حضوری دعوت میشود.
۱۱- چه کسانی در جلسه ارائه حضوری هستند؟
داورانی از حوزههای مختلف فنی، اقتصادی و تجاری و همچنین مسئولین برنامه.
۱۲- آیا پذیرش پس از جلسه ارائه حضوری به معنای پذیرش نهایی طرح است؟
پذیرش نهایی در این برنامه بیمعنی است و پذیرش پس از جلسه مصاحبه حضوری به معنای آغاز همکاری است. طبیعی است در صورتیکه همکاری به شکل مطلوبی نباشد و یا بررسیهای بیشتر جنبههایی از طرح را مشخص نماید که در چارچوب حمایتی این برنامه قرار نگیرد، طرح از برنامه خارج میشود.
۱۳- آیا لازم هست که حتما در قالب شرکت در برنامه وارد شد؟
خیر، فناوران مستقل نیز میتوانند در این برنامه حضور داشته باشند. علاقه آنها به پیشرفت و توسعه کارشان از اهمیت بالایی برخوردار است.
۱۴- حضور در برنامه بصورت تیم بهتر است یا منفرد؟
قطعا حضور در برنامه بصورت تیم هم بهتر است و هم امتیاز بیشتری دارد.
۱۵- مالکیت فکری طرح پذیرفته شده در برنامه چگونه است؟
مالکیت فکری تمامی طرحها در بدو ورود در برنامه باید مشخص شود. این برنامه هیچ ادعایی در رابطه با مالکیت فکری طرحهای پذیرفته شده ندارد و حتی بصورت کامل از ثبت پتنت خارجی آن طرح با نام متقاضی حمایت مادی و معنوی مینماید.
۱۶- در صورت انتخاب شدن در این برنامه، نانومچ چگونه از طرح حمایت میکند؟
مهمترین کاری که برنامه انجام میدهد همراهی در توسعه طرح با کمک چهار بسته حمایتی تعریف شده در برنامه (خدمات، تسهیلات، آموزش و مشاوره) در کنار منتورشیپ مختص طرحهای پذیرفته شده در برنامه است.
۱۷- دورههای آموزشی برنامه چگونه است؟
دورهها بصورت یک یا چند روزه و با موضوعات مختلف برای طرحهای پذیرفته شده برگزار میشود. عمده دورهها بصورت کارگاه مانند و برای آمادگی حضور در مقابل سرمایهگذار، آغاز و یا توسعه کسب و کار و حفظ و صیانت از آن طراحی شده است.
۱۸- از چه طریقی میتوان با برنامه ارتباط برقرار کرد؟
از طریق ایمیل برنامه و یا تماس با دبیرخانه.
۱۹- چه زمان میتوان طرح را در برنامه ثبت کرد؟
در زمانهایی که فراخوان دریافت طرح اعلام شده است.
۲۰- آیا همه طرحهای پذیرفته شده در جشنواره نانو نمایش داده میشوند؟
خیر، ممکن است طرحهایی در این برنامه پذیرفته شوند اما آمادگی لازم تا نمایشگاه نانو را بدست نیاورند. در این صورت طرحها مسیر توسعه را در برنامه طی خواهند کرد و در فرصتهای بعدی نمایش داده خواهند شد.