استفاده از نانوفناوری بهمنظور توسعه فناوری استحصال آب از آبوهوای خشک
استارتآپ کانادایی آون نانوتک «Awn Nanotech»، موفق به پیشرفت قابل توجه در جذب رطوبت در خشکترین مناطق جهان شده است. این شرکت که از آخرین یافتهها و توسعههای نانوفناوری استفاده مینماید، در نشست اخیر انجمن فیزیکدانان آمریکا که در ماه مارس سال جاری میلادی برگزار گردید، خبر از توسعه یک روش ابتکاری برای استحصال آب از هوای موجود در محیط با استفاده از فناوری نانو داد.
بنا بر گزارش وبسایت «Interesting Engineering»، سالها است که محققین در سرتاسر جهان به دنبال روشهای جدید برای تولید آب آشامیدنی از جو بودهاند و فناوری جدید «آون نانوتک» میتواند این ایده را محقق سازد. «ریچارد بودرلت»، بنیانگذار این استارتآپ با تأکید بر اینکه بحران آب در کالیفرنیا و آفریقای جنوبی توجه این شرکت را به خود جلب نمود، افزود: «در حالی که اغلب افراد و شرکتها در پی حل مشکل با استفاده از تکنیکهایی مثل آب شیرینکن بودند، ما به جای این کار توجه خود را به آسمان معطوف نمودیم. فناوری ابداعی ما بسیار ساده و کاملاً با دوام بوده و از نانوفناوری برای کشیدن ذرات به سمت یکدیگر و استفاده از تنش طبیعی میان آنها برای تأمین انرژی استفاده مینماید.»
بودرلت با همکاری دانشجویان کانادایی توانست یک سیستم یکپارچه ویژه تولید نماید که با استفاده از مش نانولولههای کربنی که در یک سمت قابلیت هیدروفیلیکی (آبدوستی) و در سمت دیگر هیدروفوبیکی (آبگریزی) دارد، استفاده میشود. قطرات آب خارج شده از سمت آبگریز خارج شده و در ادامه این قطرات به سمت مخازن ذخیرهسازی آب هدایت میشود و برای مصرف آماده میگردد. آون نانوتچ با تعبیه یک فن کوچک خنککننده، توانسته است روند برداشت و ذخیرهسازی آب را تسریع نماید. این فن بر روی یک پانل خورشیدی کوچک نصب شده است.
گفتنی است، آون نانوتچ در حال طراحی و ساخت یک سیستم جایگزین بزرگتر با ظرفیت 1000 لیتر در روز است که میتواند همکاری این شرکت با مزارع و شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی را ممکن سازد.
مرجع: Interesting Engineering
هنوز نظری وارد نشده است!
نظر خود را ارسال نمایید
پست الکترونیکی شما انتشار پیدا نمی کند.