Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48
اخبار | برنامه تجاری‌سازی فناوری نانو

آخرین اخبار

غیرفعال نمودن ویروس کرونا به کمک دستگاه تصفیه هوا

غیرفعال نمودن ویروس کرونا به کمک دستگاه تصفیه هوا

شرکت استارت‌آپی «NS Nanotech»، در حال طراحی و توسعه نوعی دستگاه تصفیه هوای شخصی و قابل‌حمل است که می‌تواند عوامل بیماری‌زا، از جمله انواع ویروس‌های موجود در هوا و به‌طور خاص ویروس کووید-۱۹ را شناسایی نموده و غیرفعال سازد. این دستگاه هرمی‌شکل قابل حمل که در ابعاد یک لیوان قهوه است، با بهره گرفتن از نوعی تراشه نیمه‌هادی نیتریدی، نور «UVC» را در طول‌موج‌های مختلف منتشر ساخته و پاک‌سازی را انجام می‌دهد. نکته جالب، استفاده از فوتون‌های نوری با طول موج کوتاه ۲۰۰ نانومتر است که علاوه بر غیرفعال نمودن ویروس کرونا، آسیبی به سلول‌های زنده انسان نمی‌رسانند.
استفاده از فیلم‌های نانویی برای اصلاح نور گلخانه‌ها

استفاده از فیلم‌های نانویی برای اصلاح نور گلخانه‌ها

شرکت استارت‌آپی «UbiQD» که در نیومکزیکوی آمریکا مستقر است، راهی جدید برای بهینه‌سازی کیفیت نور گلخانه‌ها یافته است. این شرکت، نوعی فیلم نانویی توسعه داده که مدیریت نور در گلخانه‌ها را تسهیل می‌کند. در این فیلم، از نقاط کوانتومی برای تبدیل فوتون‌های آبی و ماوراءبنفش به طول‌موج‌های بلندتر استفاده شده که علاوه بر رشد بهتر ریشه، باردهی بهتر گیاهان گلخانه‌ای را به دنبال خواهد داشت.
تشخیص سلامت مواد غذایی به‌کمک بسته‌بندی‌های هوشمند

تشخیص سلامت مواد غذایی به‌کمک بسته‌بندی‌های هوشمند

محققین انستیتو فناوری فدرال لوزان (EPFL)، در حال توسعه نوعی فناوری بسته‌بندی هوشمند بوده که شناسایی وضعیت سلامت مواد غذایی و کنترل محصولات را ممکن می‌سازد. ایده محقق ایرانی این مرکز، استفاده از حسگرهایی مبتنی بر نانولوله‌های کربنی است که تشخیص علائم تخریب یک ماده غذایی را را در زمان واقعی ممکن می‌سازد. حسگرهای ابداعی، می‌توانند به فعالیت باکتریایی یا قارچی روی غذاها واکنش نشان داده و برچسب روی بسته‌بندی هشدارهای لازم را به فروشندگان یا مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد.
استفاده از فناوری نانو در ایمپلنت‌های ستون فقرات

استفاده از فناوری نانو در ایمپلنت‌های ستون فقرات

شرکت «مدترونیک» که یک رهبر جهانی در حوزه فناوری‌های پیشرفته پزشکی محسوب می‌شود، خبر از عرضه سیستم جدید کاشت ایمپلنت‌های تیتانیومی در آمریکا داده است. این ایمپلنت‌ها، در حین جراحی‌های همجوشی نخاعی، بین مهره‌های ستون فقرات قرار گرفته و علاوه بر کمک به کاهش فشار بر روی اعصاب حرکتی بیمار، ثابت نگه داشتن مهره‌ها در جای خود را موجب می‌شود. سیستم ابداعی مهندسین مدترونیک، نقطه عطف بزرگی در ایمپلنت‌های تیتانیومی سه‌بعدی محسوب شده که برای بهبود ضایعه‌های نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بهبود ماسک‌ها به کمک نانوسیم‌های گیاهی

بهبود ماسک‌ها به کمک نانوسیم‌های گیاهی

محققین روشی جدید برای اسپری نمودن سیم‌های بسیار نازک گیاهی ابداع نموده‌اند که می‌تواند با کاربردهای وسیعی همراه باشد. این فناوری بسیار جالب که مبتنی بر اسپری الکترواستاتیک متیل سلولز است، قابلیت پوشش بر روی مواد تولیدی با چاپگرهای سه بعدی و یا اشیای مختلفی از جمله تجهیزات الکترونیکی و حتی گیاهان را فراهم می‌کند. شاید بلندپروازانه‌ترین کاربرد این فناوری، تولید ارگان‌های اصلی بدن انسان باشد. با این وجود، کاربردهای کوتاه‌مدتی هم برای آن پیش‌بینی شده که نمونه آن، استفاده در ماسک‌های «N95» است که با شیوع کرونا، با تقاضای بیشتری مواجه شده‌اند. این روش، کارایی فیلتر ماسک‌ها را افزایش داده و در نتیجه، می‌تواند جایگاه خود را به سرعت در بازار باز نماید.
شکار تمام‌عیار سلول‌های سرطانی به کمک نانوفناوری

شکار تمام‌عیار سلول‌های سرطانی به کمک نانوفناوری

نوآوری منحصربه‌فرد محققین دانشگاه شیکاگو، امیدها برای مبارزه با سرطان را افزایش داده است. این ایده، مبتنی بر استفاده از فناوری نانو برای توسعه نوعی سیستم درمانی خاص است که برای درمان هر بیمار سرطانی قابل استفاده می‌باشد. در این فناوری، از چهارچوب‌های نانویی فلزی-آلی، به منظور ایجاد رادیکال‌های آزاد استفاده شده که امکان کشتن مستقیم سلول‌های سرطانی را فراهم می‌آورد. علاوه بر این، چهارچوب‌های مشابهی هم برای انتقال مولکول‌های سیگنالینگ به سیستم ایمنی بدن استفاده شده که می‌تواند فعال‌سازی سیستم ایمنی برای واکنش نشان دادن نسبت به سلول‌های سرطانی را به دنبال داشته باشد. این چهارچوب‌ها، حاوی پاتوژن‌هایی هستند که بهترین عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر سلول‌های سرطانی را به دنبال خواهند داشت.
استفاده از نانوفناوری برای بهبود فرآیند تولید گاز

استفاده از نانوفناوری برای بهبود فرآیند تولید گاز

محققین دانشگاه اسکاتلندی آبردین، در تلاشند تا با استفاده از فناوری نانو، تولید گاز در دریای شمال را افزایش دهند. در این فناوری که تحت عنوان «مایعات هوشمند» توسعه یافته است، از نانوذرات به منظور بهبود تکنیک‌های موجود برای تولید و استخراج گاز استفاده می‌شود. این پروژه که از سوی دو ایرانی به نام‌های امین شریفی و روزبه رفعتی هدایت می‌شود، مشکل فشار کم مخازن گازی را مرتفع می‌نماید. گفتنی است که پروژه مذکور، با پشتیبانی مرکز فناوری نفت و گاز «OGTC» و سه شریک صنعتی در حال اجرا بوده و در صورت موفقیت، در سال ۲۰۲۱ در دریای شمال به کار گرفته می‌شود.
مبارزه با سرطان، به کمک نانوذراتی که حامل دارو نیستند!

مبارزه با سرطان، به کمک نانوذراتی که حامل دارو نیستند!

محققین دانشگاه سنگاپوری نانیانگ، ایده‌ای جدید و مبتکرانه برای مبارزه با سلول‌های سرطانی ارائه نموده‌اند. در حالی‌که اکثر تحقیقات پیشین، نانوذرات را به عنوان حامل‌های دارویی مورد استفاده قرار می‌دادند، اما این بار نانوذرات حامل دارو نبوده و خود کشنده سلول‌های سرطانی می‌باشند. در این روش، بر روی نانوذرات سیلیس، پوششی از «فنیل‌آلانین» ایجاد شده که سلول‌های سرطانی به آن‌ها نیازمندند و به همین دلیل ذرات به راحتی جذب سلول‌های سرطانی می‌شوند.
پوشش نانویی ضد کرونا بر روی منسوجات مختلف

پوشش نانویی ضد کرونا بر روی منسوجات مختلف

استارت‌آپ هندی «میوز نانوبات»، موفق به تولید نوعی پوشش نانویی برای منسوجات شده که ویروس کرونا را در کمتر از ۵ دقیقه غیرفعال می‌سازد. آزمایش‌های مرتبط با سنجش اثر ضدویروسی، نشان می‌دهد که این نانوپوشش منحصربه‌فرد، ۹۹.۹۹ درصد از عوامل بیماری‌زا را در کمتر از پنج دقیقه غیرفعال ساخته و همین مسئله پتانسیل بالایی برای استفاده از این فناوری ایجاد نموده است. این شرکت، نصب ماشین‌آلات مربوط به اعمال نانوپوشش را در ۱۵ شرکت نساجی هندی تا پایان سال جاری هدف قرار داده است.
کاهش هزینه استفاده از پیل‌های سوختی هیدروژنی در خودروها

کاهش هزینه استفاده از پیل‌های سوختی هیدروژنی در خودروها

یکی از راهکارهای توسعه نسل جدید خودروهای پاک، استفاده از پیل‌های سوختی هیدروژنی است. با این حال، مشکلات عملکردی و هزینه بالای این پیل‌ها، تجاری‌سازی و تولید به مقیاس آن‌ها را به تعویق انداخته است. صفحات دوقطبی مورد استفاده در این پیل‌ها، شامل یک پوشش طلا بوده که هم هزینه‌بر بوده و هم فرآیند ساخت آن‌ها را پیچیده می‌سازند. در واکنش به این محدودیت، مؤسسه فناوری فرانهوفر آلمان، با همکاری گروه خودروسازی دایملر و یک شرکت فولادی، راهکار مناسبی برای این چالش یافته‌اند. در این فناوری، به جای طلا، از یک پوشش کربنی با ضخامت نانومتری استفاده شده که علاوه بر کاهش هزینه‌ها، تولید انبوه را ساده‌تر می‌سازد.