Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 45

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 46

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 47

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nanomatch/domains/nanomatch.ir/public_html/content.php on line 48
اخبار | برنامه تجاری‌سازی فناوری نانو

آخرین اخبار

استفاده گسترده از کودهای نانویی در هند

استفاده گسترده از کودهای نانویی در هند

دولت هند، اقدام به تصویب قانون جدیدی نموده که به موجب آن، استفاده از فناوری نانو برای کودهای کشاورزی توصیه می‌گردد. به موجب این قانون، انتظار می‌رود که استفاده از اوره، با کاهش ۵۰ درصدی همراه شده و بهره‌وری تولیدات کشاورزی نیز، افزایش ۱۵ درصدی را تجربه نماید. هم‌اکنون «Nano Nitrogen» به‌عنوان یک محصول تجاری، در دسترس کشاورزان هندی قرار گرفته که وابستگی این کشور به واردات کود اوره را کاهش می‌دهد. از منظر تأثیرگذاری، ۵۰۰ میلی‌لیتر از این محصول، معادل با یک کیسه ۵۰ کیلوگرمی اوره بوده و حتی قیمت تمام‌شده کمتری نیز خواهد داشت.
ماسک‌های پارچه‌ای که در عرض یک ساعت ضدعفونی می‌شوند!

ماسک‌های پارچه‌ای که در عرض یک ساعت ضدعفونی می‌شوند!

محققین دانشگاه کالیفرنیا، ماسک‌های جدیدی تولید نموده‌اند که ضدعفونی نمودن آن‌ها، بسیار ساده‌تر از نمونه‌های تجاری فعلی است. برای ضدعفونی کردن این ماسک‌ها، کافی است که آن‌ها را برای مدت ۶۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار داده تا قریب به ۹۹.۹۹۹۹ درصد از باکتری‌ها و ویروس‌ها، به‌صورت کامل کشته شوند. پارچه‌های استفاده شده در این ماسک، با قرارگیری در معرض نور، نوعی اکسیژن فعال آزاد نموده و بدین وسیله، میکروب‌های متصل به سطوح پارچه را از بین می‌برد.
ساخت کوچک‌ترین حسگر پلاستیکی جهان

ساخت کوچک‌ترین حسگر پلاستیکی جهان

شرکت سوئدی «جان‌دی‌تک»، از فناوری نانو برای ساخت نازک‌ترین حسگر جهان استفاده نموده است. این استارت‌آپ زایشی که در نتیجه یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه اوپسالای سوئد شکل گرفته است، مدعی ساخت نازک‌ترین حسگر جهان شده که ضخامت ۰.۱۷ میلی‌متری دارد. آن‌ها حسگرهای پلاستیکی منحصربه‌فردی ساخته‌اند که کوچک‌تر، قوی‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از فناوری‌های رایج است.
تشخیص، نمونه‌برداری و درمان زودهنگام سرطان با استفاده از فناوری نانو

تشخیص، نمونه‌برداری و درمان زودهنگام سرطان با استفاده از فناوری نانو

یک استارت‌آپ تازه تأسیس سوئیسی، به دنبال توسعه روشی نوین برای سرعت بخشیدن به تشخیص بیماری سرطان است. «آرتیدیس» که تاکنون موفق به جذب سرمایه ۱۵.۱ میلیون دلاری شده است، امید دارد که تا سال ۲۰۲۲ میلادی، محصول تشخیص سرطان خود را روانه بازار آمریکا نماید. این دستگاه، از یک نشانگر زیستی مکانیکی منحصربه‌فرد استفاده نموده که با تجزیه‌وتحلیل داده‌های بالینی، می‌تواند میزان رفتار تهاجمی سرطان را اندازه‌گیری نماید. نتایج حاصل از این نشانگر نانویی، امکان درمان‌های سفارشی متناسب با ویژگی‌های بیماری را فراهم می‌سازد.
پارچه‌های هوشمندی که با تشخیص ویروس کرونا، تغییر رنگ می‌دهند!

پارچه‌های هوشمندی که با تشخیص ویروس کرونا، تغییر رنگ می‌دهند!

محققین دانشگاه ویرجینیا، موفق به تولید نوعی الیاف نانویی شده‌اند که در شرایط مختلف، تغییر رنگ می‌دهد. این پروژه جالب و کاربردی که با همکاری ارتش آمریکا انجام گرفته، می‌تواند کاربردهای ویژه‌ای در زمینه استتار نیروهای نظامی داشته باشد. پارچه‌های هوشمند حاصل از این الیاف جادویی، در کنار کاربردهای نظامی، برای تشخیص عوامل بیماری‌زا (ویروس‌ها و پاتوژن‌ها) نیز قابل استفاده بوده و با تشخیص ویروس کرونا، تغییر رنگ می‌دهند.
تشخیص مقدار دقیق آنتی‌بادی‌ها با استفاده از تراشه گرافنی

تشخیص مقدار دقیق آنتی‌بادی‌ها با استفاده از تراشه گرافنی

یک تیم چند رشته‌ای از محققین دانشگاه منچستر، سیستم جدیدی برای تست آنتی‌بادی‌ مرتبط با بیماری‌های مختلف توسعه داده‌اند. این فناوری که بر پایه گرافن توسعه یافته، تشخیص آنتی‌بادی‌ها را ارزان، سریع، ساده و کاملاً دقیق نموده و بدین وسیله، راهکاری ویژه در اختیار مراکز درمانی مختلف قرار می‌دهد. به کمک این روش، غلظت آنتی‌بادی‌ها در بدن بیمار قابل اندازه‌گیری بوده و از این اطلاعات، می‌توان برای تعیین شدت بیماری، مدت‌زمان ابتلا و حتی نحوه ایجاد مصونیت استفاده نمود.
جذب سرمایه برای محفظه‌های حذف ویروس کرونا

جذب سرمایه برای محفظه‌های حذف ویروس کرونا

استارت‌آپ هندی «Log9 Materials» که برای توسعه فناوری‌های مرتبط با انرژی پاک شهرت دارد، در تدارک دور جدیدی از تأمین مالی خود می‌باشد. این شرکت استارت‌آپی که کار خود را با تمرکز بر روی کاربردهای متنوع گرافن آغاز نمود، با شیوع ویروس کرونا، آون‌هایی عرضه نمود که برای حذف این ویروس از خشکبار، تجهیزات، البسه و سایر اشیاء قابل استفاده می‌باشد. با توجه به استقبال صورت گرفته از این محصول جدید و تقاضای قابل توجه برای آن، این شرکت به دنبال جذب سرمایه ۱۰ میلیون دلاری می‌باشد.
اعطای جایزه آیزاک نیوتن به دکتر نادر انقطاع

اعطای جایزه آیزاک نیوتن به دکتر نادر انقطاع

دکتر نادر انقطاع، فیزیکدان مشهور ایرانی، به پاس تحقیقات ارزشمندش در زمینه الکترومغناطیس و اپتیک در مقیاس نانو، مدال آیزاک نیوتن سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داد. این جایزه بین‌المللی، همه ساله توسط انستیتو فیزیک انگلیس و با توجه به مشارکت‌های برجسته جهانی در حوزه فیزیک، به افراد مختلف اعطا می‌شود.
استفاده از آب‌های شور برای تولید آب شرب

استفاده از آب‌های شور برای تولید آب شرب

مجله «WELP»، یک شرکت نانویی فعال در زمینه نمک‌زدایی از آب شور دریاها را به‌عنوان یکی از ۱۵ استارت‌آپ برگزیده معرفی نمود. این شرکت نوپای لهستانی، نانومواد به دست آمده از بازیافت ویفرهای فلزی را برای ساخت نوعی فیلتر آب استفاده نموده که قابلیت نمک‌زدایی از آب‌های شور را فراهم می‌کند. این استارت‌آپ که در آگوست ۲۰۲۰ تأسیس شده، به لطف دست گذاشتن بر روی یک مسئله پرتقاضا و مورد توجه بازار و البته معرفی یک راه‌حل فناورانه و منحصربه‌فرد، در همین مدت کوتاه فعالیت، توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب نموده و حتی در حال آماده‌سازی مقدمات کار برای تولید انبوه فیلتر و عرضه آن در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی است.
استفاده از کاتالیست‌های نانویی برای بازیافت پلاستیک

استفاده از کاتالیست‌های نانویی برای بازیافت پلاستیک

تیمی از مؤسسات مختلف، تحت رهبری وزارت انرژی آمریکا، نوعی کاتالیست جدید تولید نموده‌اند که قادر به تجزیه پلاستیک و تولید محصولات جدید و باارزش از آن است. این فناوری منحصربه‌فرد، گامی بزرگ در مقابله با بحران رو به رشد آلودگی جهانی پلاستیک‌های یک‌بارمصرف محسوب شده که قابلیت تبدیل زنجیره‌های طولانی‌تر پلیمری به تکه‌های کوچک‌تر یکنواخت را فراهم نموده و در نتیجه، از آن می‌توان برای تولید محصولات مفیدتر، مانند سوخت، حلال‌های شیمیایی و روغن‌های روان‌کننده استفاده نمود.