آخرین اخبار

بارکدهای نانویی برای شناسایی و رهگیری سلول‌های زنده

بارکدهای نانویی برای شناسایی و رهگیری سلول‌های زنده

محققین دانشگاه فناوری سیدنی، روشی جدید برای رشد کنترل شده نانوکریستال‌ها توسعه داده‌اند. نتیجه این دستاورد، تولید نانوبارکدهایی است که امکان ساخت یک کتابخانه گسترده اطلاعاتی را فراهم نموده و برای طیف وسیعی از کاربردها قابل استفاده می‌باشند. محققین پیش‌بینی می‌کنند که این ساختارهای بارکدی، پس از ادغام در ماتریس‌های مختلف، در طیف وسیعی از کاربردها، از جمله نانو حامل‌های دارویی، علوم زندگی و ذخیره‌سازی اطلاعات، قابل استفاده می‌باشند.
تولید کوچک‌ترین حافظه جهان با سطح مقطع یک نانومتر مربع

تولید کوچک‌ترین حافظه جهان با سطح مقطع یک نانومتر مربع

یک تیم بین‌المللی از محققین آمریکایی، انگلیسی و تایوانی، موفق به تولید کوچک‌ترین ممریستور یا حافظه مقاومتی جهان شده‌اند. این مدل از ممریسوترها، قابلیت ذخیره ۲۵ ترابایت اطلاعات در یک سانتیمتر مربع حجم را دارا بوده که چیزی بیش از ۱۰۰ برابر دانسیته نمونه‌های تجاری فلش مموری‌های موجود است. دفتر تحقیقات ارتش آمریکا، در خصوص دستاورد حاصل شده و اهمیت آن ابراز داشته که نتایج حاصل از این تحقیق، زمینه‌ساز توسعه برنامه‌های کاربردی مورد توجه وزارت دفاع خواهد بود.
انقلابی در فرایندهای درمانی با تلفیق  نانوفناوری و زیست‌فناوری

انقلابی در فرایندهای درمانی با تلفیق نانوفناوری و زیست‌فناوری

محققین انستیتو فناوری اتریش، با همکاری مجموعه‌ای از نهادهای بین‌المللی، در تلاشند تا با استفاده از فناوری نانو و مبتنی بر «DNA»، سطوح جدیدی از کارایی روش‌های درمانی در مقابل انواع باکتری را توسعه دهند. این رویکرد نوآورانه، متشکل از تلفیق سه فناوری پیشرفته بوده که می‌تواند میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و بالتبع مقاوم شدن بدن در برابر آن‌ها را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. شناسایی خودکار و هوشمند پاتوژن‌ها، تقلید از رفتار پروتئین‌ها و در نهایت تخریب عوامل بیماری‌زا به کمک نانوربات‌ها، سه فناوری پیشرفته‌ای هستند که ترکیب آن‌ها می‌توانند انقلابی در روش‌های درمانی به دنبال داشته باشد.
بررسی سمیت نانوذرات بدون نیاز به مطالعات حیوانی

بررسی سمیت نانوذرات بدون نیاز به مطالعات حیوانی

احتمال سمیت نانوذرات و اثرات سوء آن‌ها بر انسان و محیط‌زیست، یکی از موانع جدی بر سر راه توسعه نانوفناوری قلمداد می‌شود. در حین فرایندهای صنعتی، این احتمال وجود دارد که نانوذرات سمی آزاد شده و مخاطراتی را برای کارکنان و افراد حاضر در آن محیط‌ها به دنبال داشته باشند. در پاسخ به این نیاز، محققین مرکز تحقیقاتی هلمولتز، آزمایش‌ جدیدی توسعه داده‌اند که بدون نیاز به مطالعات حیوانی، به‌صورت ایمن، سریع و مقرون‌به‌صرفه، قابلیت تشخیص سمیت نانوذرات و اثرات سوء آن‌ها را فراهم می‌سازد.
تشخیص عفونت بدون نیاز به نمونه‌گیری از بافت بیمار

تشخیص عفونت بدون نیاز به نمونه‌گیری از بافت بیمار

محققین دانشگاه بوخوم آلمان، روشی جدید برای تشخیص باکتری‌ها و عفونت‌های ناشی از آن‌ها یافته‌اند. در این روش، با استفاده از نانوحسگرهای فلورسنت و بدون نیاز به نمونه‌گیری، امکان تشخیص باکتری‌ها و عفونت‌های ناشی از آن‌ها فراهم می‌گردد. حسگرهای ابداعی، بر اساس نانولوله‌های کربنی اصلاح شده و با قطر کمتر از یک نانومتر تولید شده‌اند. این مواد، اگر تحت تابش نور مرئی قرار گیرند، نوری در محدوده مادون‌قرمز ساطع می‌کنند که برای انسان قابل‌مشاهده نیست. با این وجود، در صورت برخورد نانولوله‌ها با باکتری‌ها، نوری که توسط حسگرها ساطع می‌شود، امکان شناسایی برخی از پاتوژن‌های خاص را فراهم می‌نماید.
تبدیل چوب به ماده‌ای دو برابر مقاوم‌تر از فولاد

تبدیل چوب به ماده‌ای دو برابر مقاوم‌تر از فولاد

یک استارت‌آپ دانشگاهی، در حال توسعه نوعی مواد انقلابی است که می‌تواند صنایع مختلفی همچون ساخت‌وساز و خودرو را به کلی متحول نماید. استحکام کششی این ماده که با استفاده از فناوری نانو و مبتنی بر چوب تولید شده، ۲۰ برابر بیش‌تر از الوارهای معمولی و تقریباً ۲ برابر فولاد است. جایگزینی این ماده با مواد معمول مورد استفاده، نه‌تنها ویژگی‌های فوق‌العاده‌ی را در اختیار تولیدکنندگان صنایع مختلف قرار می‌دهد، بلکه اثرات شایان ذکری نیز بر روی محیط زیست و حذف آلاینده‌های زیست‌محیطی خواهد داشت.
استفاده از الیاف‌های نانویی برای حذف فلزات سنگین و مواد رادیواکتیو از آب

استفاده از الیاف‌های نانویی برای حذف فلزات سنگین و مواد رادیواکتیو از آب

گروهی از محققین دانشگاه ژاپنی اوساکا، با بهره گرفتن از فناوری نانو، محصول جدیدی توسعه داده‌اند که با از بین بردن یون‌های فلزی سمی موجود در آب، به فیلتراسیون و سالم‌سازی آن کمک می‌کند. این محصول جدید که از تیتانات سدیم تشکیل شده، چیزی شبیه به جلبک‌های دریایی بوده و متشکل از نانوالیاف‌هایی است که با جهت‌گیری‌های تصادفی، بازده حذف یون‌های فلزی سمی را بالا می‌برد.
جذب سرمایه برای توسعه یک پلتفرم زیستی کشف دارو

جذب سرمایه برای توسعه یک پلتفرم زیستی کشف دارو

استارت‌آپ هندی «شیلپس» که بر روی توسعه یک پلتفرم دارویی فعالیت می‌کند، موفق به جلب نظر «انجل‌لیست» برای یک دوره جذب سرمایه شده است. این استارت‌آپ‌ که تلفیقی از نانوفناوری و فناوری‌های زیستی را بکار گرفته، به‌دنبال ارائه یک پلتفرم برای کشف و توسعه محصولات دارویی جدید است. این پلتفرم، استفاده از سلول‌ها برای کاربردهای مختلف را عملیاتی نموده که یکی از این کاربردهای بالقوه، ارائه راهکارهای درمانی برای مقابله با انواع سرطان است.
تبدیل زباله‌های بیمارستانی ویروس کرونا به سوخت پاک

تبدیل زباله‌های بیمارستانی ویروس کرونا به سوخت پاک

محققین دانشگاه سوانسی، در تلاشند تا ضایعات و زباله‌های مرتبط با اپیدمی کووید-۱۹ را به سوختی تمیز و قابل استفاده مبدل کنند. این پروژه، مبتنی بر تکنیک جدیدی است که در آن، از نور خورشید، برای تبدیل زباله‌های پزشکی و بیمارستانی خطرناک و همچنین تجهیزات محافظت شخصی به سوخت تمیز هیدروژن استفاده می‌شود. تاکنون برای پیشبرد این پروژه بسیار مهم و حمایت و پشتیبانی مالی از آن، در حدود ۴۷ هزار پوند اختصاص یافته است.
استخراج لیتیوم با استفاده از فناوری نانو

استخراج لیتیوم با استفاده از فناوری نانو

استارت‌آپ کانادایی «سامیت نانوتک»، با فناوری نانویی جدید خود برای استخراج لیتیوم، توجهات جهانی را به خود جلب نموده است. اسفنج‌های نانویی تولید شده در این شرکت، به آن‌ها امکان می‌دهد تا لیتیوم را مستقیماً از منابع آن و بدون نیاز به حوضچه‌های گسترده و مواد شیمیایی سمی استخراج کنند. اسفنج‌های مورد استفاده، دارای حفراتی است که دقیقاً به ابعاد لیتیوم-یون‌ها بوده و اگر جریان سیال از آن عبور کند، فقط لیتیوم را به خود جذب می‌نمایند. زمانی که این اسفنج‌ها شسته می‌شوند، لیتیوم از آن‌ها جدا شده و در نتیجه، نیازی به استفاده از هیچ اسیدی هم نخواهد بود.