آخرین اخبار

انتخاب دو طرح برگزیده نانومچ به عنوان طرح‌های نوآورانه برتر در جشنواره برترین‌های نانو

انتخاب دو طرح برگزیده نانومچ به عنوان طرح‌های نوآورانه برتر در جشنواره برترین‌های نانو

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، به منظور ارزیابی و رتبه‌بندی نهادهای مؤثر در توسعه علم، فناوری و صنعت و در راستای چشم‌انداز، اهداف و برنامه‌های سند راهبرد آینده فناوری نانو، جشنواره برترین‌های فناوری‌نانو را به صورت سالانه برگزار می‌کند. در این جشنواره، دستاوردها و فعالیت‌های مراکز پژوهشی، متخصصان، فناوران، آزمایشگاه‌ها، رسانه‌ها، صنایع و شرکت‌های خصوصی که در طی یک سال به انجام رسیده است، ارزیابی شده و افراد و نهادهایی که در اتصال‌ حلقه‌های زنجیره فناوری‌نانو، از مرحله تولید دانش تا تولید ثروت در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی سهم داشته‌اند، رتبه‌بندی و از برترین‌های ایشان تقدیر می‌شود. ایجاد رقابت در بین نهادهای فعال در حوزه فناوری نانو، سوق دادن حرکت نهادها در جهت برنامه‌های ستاد، هم سوسازی فعالیت‌ها و هم افزایی دستاورد نهادها، از جمله اهداف این جشنواره است.

هم‌زمان با دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو در مهرماه 98، چهاردهمین جشنواره برترین‌های نانو نیز در روز سوم نمایشگاه برگزار گردید. در این جشنواره که بر اساس فعالیت‌ها و دستاوردهای سال 1397 در بخش‌های مؤسسه پژوهشی برتر، محقق برتر، طرح نوآورانه برگزیده و مجلات برگزیده، برگزار گردید، نفرات برتر معرفی شدند. در این میان، دو طرح برگزیده نانومچ نیز، به‌عنوان طرح‌های نوآورانه برتر انتخاب گردیدند. این طرح‌ها، براساس معیارهای مشخص، از جمله نوآوری طرح، زمان توسعه طرح، تیم، تأییدیه و استانداردها و فروش محصول ارزیابی شده و به عنوان طرح برتر معرفی گردیدند.

بر این اساس، طرح «کامپوزیت دندانی لایت کیور نانوهیبریدی» که از سوی «شرکت مهام تجهیزات پارلا» اجرا گردید، توانست عنوان طرح نوآورانه برتر را به خود اختصاص دهد.

این طرح، یک کامپوزیت ترمیمی دندانی تقویت شده با نانوذرات سرامیکی است که با هدف ترمیم و پر کردن انواع حفرات دندانی طراحی شده است. محصول تولیدی این شرکت، با برند تجاری«EXFILL»  به گونه‌ای طراحی و ساخته شده که ضمن برخورداری از استحکام مکانیکی (خمشی و فشاری) و مقاومت سایشی بسیار مطلوب، به دلیل فرمولاسیون خاص آن از حیث نوع مونومر، آغازگر و پرکننده نانومقیاس مورد استفاده، دارای حداقل انقباض پلیمریزاسیون و آزادسازی مونومر است. این مهم، بیشتر در سایه روش فرآوری انحصاری و بهره‌گیری از نانوذرات اصلاح شده حاصل شده است. برای این محصول، گواهی نانومقیاس و تأییدیه دانش‌بنیان دریافت شده و شرکت در سال 97 موفق به اخذ گواهینامه ISO13485  تجهیزات پزشکی در زمینه تولید و فروش مواد دندانی و چند محصول پزشکی گردید. در حال حاضر، این شرکت موفق به راه‌اندازی خط تولید صنعتی شده و توسعه‌ 15 قلم محصول مختلف دندانپزشکی، اعم از اسید اچ، خمیر پروفلاکسی، خمیر پانسمان، باندینگ، سیمان گلاس آینومر، وارنیش فلوراید و ... را در برنامه تولید خود دارد. مدت زمان شروع به تجاری‌سازی این محصول، 18 ماه بوده که بخش بسیاری از این زمان، به دریافت مجوزها اختصاص داشته است.

طرح نوآورانه برتر دیگر، محصول «مات کننده نانوسیلیکایی» بود که توسط «خانم فریده کلاهدوزان» اجرا شد.

 

مواد مات کننده، یکی از افزودنی‌های مطرح در صنعت رنگ و پوشش هستند که جهت تنظیم میزان بازتابش نور از سطح فیلم نهایی استفاده می‌شوند. در صنعت رنگ ایران، برای تولید انواع رنگ‌های مات و نیمه مات، از گریدهای مختلف مات کننده استفاده می‌شود. هم اکنون مات کننده غالب مورد استفاده در صنعت رنگ، مات کننده نانوساختار سیلیکایی است که عمدتاً از شرکت‌های اروپایی تأمین می‌شود. محصول این طرح، با نام تجاری Mattsil عامل مات کننده بر مبنای سیلیکای سنتزی، با اندازه ذرات پایه نانومتری و بازدهی بالا است که برای کاربرد در صنعت رنگ، رزین و پوشش، به عنوان افزودنی و بر اساس تکنولوژی کاملاً بومی، طراحی شده است. این محصول، توانسته گواهی نانومقیاس را دریافت نموده و در مقیاس نیمه صنعتی تولید و به شرکت‌های بزرگ تولید کننده رنگ کشور فروخته شده و تأییدیه این شرکت‌ها را دریافت نماید. مراحل اولیه تولید صنعتی Mattsil، هم اکنون آغاز گردیده و انتظار می‌رود که تا 18 ماه آینده، در مقیاس صنعتی قابل ارائه و فروش باشد. لازم به ذکر است که توسعه طرح و تجاری‌سازی این محصول، در طول 11 ماه انجام شد.

هنوز نظری وارد نشده است!

نظر خود را ارسال نمایید

پست الکترونیکی شما انتشار پیدا نمی کند.